Veel pingels bij Aké, vroege rode kaart nekt Bacuna

Veel pingels bij Aké, vroege rode kaart nekt Bacuna

23 februari 2019 – Nathan Aké heeft na een spectaculaire slotfase met Bournemouth het thuisduel tegen Wolverhampton Wanderes besloten met een 1-1 gelijkspel. Een vroege benutte pingel van Joshua King leek genoeg voor de winst, maar de gasten schoten in de slotfase zelf raak vanaf elf meter en zagen King zijn tweede pingel in extremis tegen de paal schieten. Juninho Bacuna kende met Huddersfield Town een vervelende middag, want het speelde lange tijd met tien man en verloor van Newcastle United.Bournemouth – Wolverhampton Wanderes: 1-1
Penalty's waren het toverwoord bij Bournemouth. De ploeg, met Aké centraal achterin, kwamen na een kwartier op voorsprong toen King de eerste penalty van het duel wist te benutten. Lange tijd hield de voorsprong van de middenmoter vast en Wolves, dat bij winst zevende kon staan, leek niet meer terug te komen. Dat gebeurde wel, want Raúl Jiminez schoot in de 83e minuut ook raak vanaf de stip. Nog geen minuut later werd er weer gefloten voor een pingel, ditmaal voor Bournemouth. Kings inzet raakte echter de paal, waardoor het duel eindigde in 1-1.

Newcastle United – Huddersfield Town: 2-0
Hekkensluiter Huddersfield Town ziet de kans op handhaving met de week slinken. Ook bij Newcastle werd verloren, waardoor het gat met de veilige zeventiende plaats inmiddels al veertien punten. Bij Newcastle bleek het al snel een onmogelijke missie om punten te pakken. Tommy Smith kreeg na twintig minuten rood en met zijn tienen liep Huddersfield na rust tegen tegendoelpunten aan. José Salomon Rondón en Ayoze Pérez waren de schutters.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 2 december 2020

  2. dinsdag 1 december 2020