SV Argon zet 'racistische' trainer na ophef alsnog op non-actief

23 februari 2019, 15:58

SV Argon heeft hoofdtrainer Ron van Niekerk per direct op non-actief gesteld. Volgens de amateurclub is er een onwerkbare situatie ontstaan nadat de spelersgroep niet meer wenste samen te werken met de coach, die afgelopen weekend racistische opmerkingen zou hebben gemaakt.

De club meldt het volgende op de eigen website. "Naar aanleiding van het beeld dat in de media is ontstaan rondom de hoofdtrainer van SV Argon en het feit dat daardoor een onwerkbare situatie is ontstaan, heeft het bestuur besloten de hoofdtrainer per direct op non-actief te stellen." 

Zaterdag kwam naar buiten dat de volledige spelersgroep weigerde om verder te werken met Van Niekerk. Hij zou tijdens de wedstrijd tegen het Amsterdamse WV-HEDW racistische uitspraken hebben gedaan tegen de tegenstander. Hij zou onder meer 'ga jezelf wassen, zwarte lul', gezegd hebben tegen een opponent.

Argon hield het aanvankelijk bij een berisping en dat was voor de selectie aanleiding om op te stappen. Voorzitter Ton Goedemoed wist zich na de actie van de spelersgroep geen raad. "Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de spelersgroep een dubbele agenda heeft", was zijn opmerkelijke reactie in gesprek met NPO Radio 1.

De preses gaf zaterdag aan dat een aantal weken geleden niemand nog problemen had met de coach en hij wat hem betreft een tweede kans had mogen krijgen. "Nu ligt er een ander plaatje en daar moeten we ons opnieuw over buigen."

Kort na het statement op de website was de reactie van Goedemoed bij RTV Utrecht als volgt: "Gaandeweg de rit komen er elementen naar voren die te denken geven. Het besluit van het bestuur is unaniem om per direct de trainer op non-actief te zetten. Achteraf kun je zeggen dat je een koe in zijn achterwerk kijkt, maar het is niet anders."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen