Manchester United
4 – 0
AZ
FC Porto
3 – 2
Feyenoord

Pijnlijke nederlaag Tottenham bij snelle rentree Kane

Pijnlijke nederlaag Tottenham bij snelle rentree Kane

23 februari 2019 – De snelle rentree van Harry Kane bij Tottenham Hotspur is uitgelopen op een teleurstelling. Hoewel Kane scoorde, ging Tottenham pijnlijk onderuit bij Burnley (2-1) en laat het kostbare punten liggen in de strijd om de Engelse landstitel. Liverpool kan de marge zondag vergroten tot acht punten.Spurs had het vanaf de start moeilijk met Burnley. De Londenaren kwamen moeizaam tot kansen, wat het gevolg was van een te laag baltempo. The Clarets toonden zich vooral gevaarlijk in de omschakeling, met Ashley Barnes als meest dreigende man. Een schot van hem ging rakelings over het doel van doelman Hugo Lloris.

De problemen voor Tottenham namen serieuze vormen aan toen Chris Wood vroeg in de tweede helft de score opende. Met het hoofd klopte hij Lloris. Die achterstand riep Tottenham over zichzelf af, maar leek het op tijd de schade te herstellen. Kane fleurde zijn rentree op als maker van de gelijkmaker. De spits ontsnapte bij een snelle ingooi Danny Rose aan de aandacht van de defensie en rondde sterk af.

Maar het bleek toch onvoldoende voor Tottenham, dat in de 83ste minuut kopje onder ging. Een mislukt schot van oud'AZ'er Johann Berg Gudmunsson naar de tweede paal werd binnengetikt door Barnes. Op die achterstand had Tottenham geen antwoord en dreigt het achterop te raken in de Engelse titelrace als Liverpool zondag wint bij Manchester United.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 december 2019

  2. woensdag 11 december 2019