Van Persie voelt zich verantwoordelijk voor haperende Jørgensen

Van Persie voelt zich verantwoordelijk voor haperende Jørgensen

23 februari 2019 – De samenwerking tussen Robin van Persie en Nicolai Jørgensen hapert. Samen maakte het duo dertien doelpunten: elf voor Van Persie, twee voor Jørgensen. Terwijl hun PSV-collega Luuk de Jong in zijn eentje al 22 doelpunten scoorde. "Het klopt gewoon, de statistieken zijn niet goed genoeg", erkent Van Persie."En ik vind het ook hartstikke jammer dat het er dit seizoen niet zo uit komt. We liggen elkaar namelijk wel. Nico en ik gaan hartstikke goed met elkaar om buiten het veld en trainen ook geweldig samen", vertelt de Feyenoord-captain in De Telegraaf. "De keren dat we samen in het veld staan, ben ik meestal de man op tien. Dus voel ik me een beetje verantwoordelijk voor het feit dat hij nog niet veel heeft gescoord. Het hoort namelijk bij de rol van de tien om de spits te voeden. Dus dat is iets wat beter moet van mijn kant. Het is duidelijk dat ik hem nog meer moet gaan zoeken."

Jørgensen is de laatste tijd zelfs niet zeker van een basisplaats. "Maar als je ziet hoe hij reageert, hoe hard hij traint en hoe hij met zijn vak bezig is, dan zie je dat Feyenoord met hem een echte prof in huis heeft. Ik hoop dat ik hem de komende weken nog veel passes kan geven waardoor hij meer scoort. Op de training produceren we de mooiste dingen."

Van Persie neemt de training voor de wedstrijd tegen FC Groningen als voorbeeld. "Ik stuurde hem met zo'n no look-pass weg, hij dook het gat in en pats, diagonaal knalde hij raak. Die training liep zo verschrikkelijk goed, dat het bijna een shock was om op zondag in Groningen te constateren dat het zo slecht ging. Dat is ook voor mij onverklaarbaar. Leg het maar uit, ik weet het echt niet."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 6 juli 2020

  2. zondag 5 juli 2020

  3. zaterdag 4 juli 2020