Idrissi: "Spelen voor Marokko ook een rationele keuze"

23 februari 2019, 09:52

Oussama Idrissi's keuze voor Marokko is er een geweest op gevoel én met het verstand. "Het is een mix van allebei. Ik kan het gevoel niet uitschakelen, maar spelen voor Marokko was ook een rationele keuze", licht de 22-jarige buitenspeler van AZ zijn besluit toe.

De in Bergen op Zoom geboren Idrissi kwam recent uit voor Jong Oranje, waarmee hij zich niet kwalificeerde voor het EK. "Daarna meldde de Marokkaanse voetbalbond zich en kreeg ik de vraag voorgelegd of ik me in het Marokkaanse shirt zag spelen", zegt Idrissi in De Volkskrant. "Van de KNVB heb ik verder niks meer vernomen. Marokko kwam op mijn pad."

Idrissi kan voor Marokko spelen omdat hij een dubbele nationaliteit heeft, Marokko is het land van zijn ouder. "Maar die paspoorten bepalen mijn identiteit niet. Ben ik Nederlands, omdat ik in Bergen op Zoom ben geboren? Ik ben een voetballer die een keuze moest maken. Ik heb met mijn ouders besproken wat het beste is voor mijn carrière. Ik wil het maximale uit mezelf halen. Ik kies niet voor Marokko omdat ik tegen Nederland ben. Ik ben hier geboren en opgegroeid met de normen en waarden van dit mooie land. Als moslim volg je in principe de cultuur van je vader. En mijn vader is Marokkaan."

De KNVB liet eerder al weten dat Idrissi op dit moment niet in beeld was bij bondscoach Ronald Koeman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen