Gisteren gemist: zware blessure Promes, Twente elf punten los

23 februari 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 22 februari.

Verschrikkelijke avond VVV: ploeg verliest Promes én duel

Heracles Almelo heeft een ietwat gelukkige zege bij VVV geboekt: 0-1. Het duel werd overschaduwd door een zware blessure van VVV'er Jerold Promes, die het duel al na zes minuten spelen moest verlaten. Het spel lag daarop twintig minuten stil. De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, maar Heracles kreeg een kleine tien minuten voor tijd een penalty en was daarmee de meest gelukkige.

FC Twente wint en kan champagne alvast koud zetten

FC Twente is hard op weg om binnen één seizoen weer terug te keren in de Eredivisie. De Tukkers wonnen in eigen huis diep in blessuretijd door een goedkope strafschop met 1-0 van FC Eindhoven. De belangrijkste concurrent, FC Den Bosch, ging in eigen huis opnieuw onderuit. Tegen MVV werd het 1-2 en daardoor is het gat met de koploper nu elf punten. Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam kunnen zondag nog dichterbij komen, maar zijn spelen tegen elkaar.

Scorende Babel kan domper Fulham niet voorkomen

De degradatiezorgen van Fulham worden iedere speelronde groter. De nummer negentien van de Premier League is de aansluiting met de veilige plekken verloren en incasseerde vrijdagavond de volgende domper. Ondanks een vroeg doelpunt van Ryan Babel, ging Fulham met 3-1 onderuit tegen West Ham United.

Afstandsknal Klaassen bezorgt Werder Bremen punt

Davy Klaassen heeft Werder Bremen vrijdagavond aan een punt geholpen tegen VfB Stuttgart. De 26-jarige middenvelder maakte vlak voor rust de 1-1, wat tevens de eindstand was. Door de remise blijft Werder ongeslagen in het nieuwe jaar, al zal men in Bremen niet helemaal tevreden met het punt zijn.

Doelpuntenmachine Piatek wederom belangrijk voor AC Milan

AC Milan en Krzysztof Piatek lijken een match made in heaven. De Poolse spits was vrijdagavond weer goud waard voor de Italiaanse grootmacht. Tegen Empoli opende de Pool vroeg in de tweede helft de score, waarna Milan uitliep naar een 3-0 zege.