Spelers Argon willen niet door met trainer na racistische teksten

22 februari 2019, 23:17

De volledige spelersgroep van Argon weigert verder te gaan met trainer Ron van Niekerk. De coach van de amateurclub zou afgelopen weekend tegen het Amsterdamse WV-HEDW een paar racistische uitspraken hebben gedaan. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Jocelino de Sa was één van de eerste spelers die opstapte bij de zaterdag-eersteklasser. "Bij een te hoge terugspeelbal op de doelman van WV-HEDW schoot Jasper Werkhoven de bal te hoog terug. Een donkere speler van de Amsterdammers (Dennis Darnley, red.) reageerde daarop met 'viezerik', waarop Ron van Niekerk antwoordde met: 'Ga jezelf wassen, zwarte lul'", vertelt hij

"Ook zou hij tegen de linksbuiten hebben gezegd: 'Ik heb je moeder geneukt voor 10 euro'. Dat hoorde ik allemaal na de wedstrijd van jongens die op de bank zaten", vervolgt de opgestapte voetballer.

Aanvankelijk werd Van Niekerk slechts berispt, waarna de rest van de spelersgroep ook opstapte. Het bestuur beraadt zich nu op vervolgstappen. Het duel met Roda '46, dat zaterdagmiddag op de planning staat, gaat gewoon door. Van Niekerk is er dan niet bij: hij heeft zich ziek gemeld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen