Bosz terug in Dortmund: "Ik heb er een mooie tijd gehad"

22 februari 2019, 17:07

Peter Bosz keert zondag als trainer van Bayer Leverkusen voor even terug bij Borussia Dortmund. Daar beleefde hij in 2017 zijn eerste avontuur in de Bundesliga, die na een goede start voortijdig eindigde. Bosz koestert geen wrok jegens zijn oude club, al hoopt hij de koploper komend weekend wel pijn te doen.

In december 2017 werd Bosz vroeg in het seizoen ontslagen door Dortmund. "Het was kort, maar ik heb er een mooie tijd gehad. Ik kijk ernaar uit om tegen Dortmund te spelen, terug te keren in het stadion en Die Gelbe Wand weer te zien. Hetzelfde geldt voor het personeel en de spelers die er in mijn tijd ook waren", vertelt Bosz op de persconferentie in aanloop naar de topper in de Bundesliga.

In de competitie won Leverkusen al vier keer op rij, maar donderdag werd de club van Bosz na een 1-1 gelijkspel tegen Krasnodar wel uitgeschakeld in de Europa League. "We hebben na de training van vandaag de wedstrijd met z'n allen geanalyseerd. Daarna hebben we gezegd: het is voorbij, we gaan ons richten op de wedstrijd tegen Dortmund", aldus Bosz.

Bosz weet dat Leverkusen Dortmund op een goed moment treft. De koploper won in februari geen van zijn vijf wedstrijden. Volgens de Nederlandse trainer heeft de afwezigheid van aanvoerder en clubtopscorer Marco Reus een negatieve invloed op de prestaties. "Voor Dortmund is het jammer dat hij er niet bij is, maar ik moet eerlijk zeggen dat het voor mij niet erg is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen