Van Bommel snapt helpende KNVB: "Maar niet op deze manier"

22 februari 2019, 14:33

Mark van Bommel snapt dat Ajax heeft verzocht om het duel met PEC Zwolle te verplaatsen, maar is het desondanks niet eens met de keuze van de Nederlandse voetbalbond om de helpende hand te bieden. "Ik vind het goed dat de KNVB meedenkt met de clubs die in Europa voetballen, maar niet op deze manier", stelt de trainer van PSV in aanloop naar het duel met Feyenoord in de Eredivisie.

Dat vertelde hij tijdens de persconferentie. "Als je afspraken maakt, moet je die nakomen. Als je die wijzigt moet je eerst met alle clubs overleggen", vond de oefenmeester over de beladen beslissing van de KNVB om het duel tussen Ajax en PEC Zwolle te [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346301/knvb-verschuift-wedstrijd-van-ajax-psv-zou-bezwaar-indienen/,_blank,verplaatsen]. Eerder [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346389/ten-hag-blij-met-verplaatsen-duel-goed-voor-het-nl-se-voetbal/,_blank,sprak] Erik ten Hag nog de blijdschap uit over die keuze.

Feyenoord

Verder ging het tijdens de persmoment voornamelijk over het duel in Eindhoven van zondagmiddag. Feyenoord komt op bezoek en hoewel de Rotterdammers in mindere vorm zin, is het een onberekenbare tegenstander. "Feyenoord is lastig om te analyseren, omdat zij soms heel goed zijn en soms iets minder. Maar, wij doen altijd hetzelfde", aldus Van Bommel. "Ook na drie gelijke spelen moet je doorgaan op de manier zoals je begonnen bent. Je moet niet na een nederlaag of gelijkspel alles omgooien."

En dat betekent dat Hirving Lozano, over wie vorige week veel onvrede was, vermoedelijk gewoon weer in de basis begint. Maar spelers die niet presteren, kunnen naar de kant worden gehaald. "Als je minder speelt, kan je een keer gewisseld worden. Wij hebben elf goede spelers op het veld en twaalf goede spelers op de bank."

Karakter

Mede daarom kan Van Bommel met zijn elftal een achterstand nog omdraaien naar een gelijkspel of zelfs overwinning. "Er zit karakter in deze ploeg. Elke dag zit dat in je oefeningen en in je spel", ziet de coach. "Dit is een elftal dat voor elkaar wil vechten, ongeacht de stand. Ze gaan altijd."

Desondanks verwacht hij een hevige strijd zondag. "Ik verwacht een Feyenoord dat ons aanpakt net zoals ze dat in De Kuip deden." Destijds eindigde het duel in een 2-1 overwinning voor de Rotterdammers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen