ADO Den Haag neemt afstand van acties van eigen 'supporters'

22 februari 2019, 13:05

ADO Den Haag heeft in een officieel statement afstand genomen van de acties van de eigen 'supporters'. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er in Amsterdam borden, bouwwerken en muren beklad. Het gaat om niet al te vriendelijke teksten en ook anti-Joodse leuzen en hakenkruizen. Ook het Dokwerker-beeld is beklad. De club uit de Hofstad distantieert zich openlijk van deze trieste actie.

"Uiteraard hebben wij kennisgenomen van het vandalisme in Amsterdam. Wij keren ons als club nadrukkelijk tegen deze onbegrijpelijke acties", laat algemeen directeur Mattijs Manders weten. "Het is respectloos en triest. Het is vanzelfsprekend dat wij met ADO Den Haag afstand nemen van deze gebeurtenissen, die we sterk afkeuren, maar we vinden het belangrijk om dat ook via deze manier te benadrukken."

De Ajax-fans gaan komende zondag protesteren tegen het feit dat ze niet bij de onderlinge duels welkom zijn in Den Haag. Dit was 'een antwoord' van de fans van de Hagenezen. De club neemt er dus duidelijk afstand van.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen