Excelsior vindt in Bovenberg nieuwe commercieel directeur

Excelsior vindt in Bovenberg nieuwe commercieel directeur

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 februari 2019 – Excelsior heeft in Daan Bovenberg de nieuwe commercieel directeur gevonden. De voormalig profvoetballer van de Rotterdammers wordt daarmee de opvolger van Wouter Gudde, die naar FC Groningen vertrekt. Hij was na het vertrek van Gudde de eerste keuze en de Rotterdammers zijn dan ook blij met zijn komst. "Daan past perfect in het profiel dat wij voor ogen hadden en door zijn achtergrond en lange band met de club was hij voor een ieder de nummer één kandidaat om Wouter op te volgen."

Dat vertelt algemeen directeur Ferry de Haan over de opvolger van Gudde. "Gelukkig hoefden we ook niet verder te zoeken, omdat hij graag onderdeel wil zijn van onze organisatie. Onder andere om de ambities die we hebben met het stadion te realiseren", aldus De Haan over de man die als F-pupil begon op Kralingen en in 2007 zijn debuut in het eerste maakte.

Sinds zijn vertrek uit de profvoetbalwereld was hij actief bij de M&A afdeling van ING Corporate Finance. "Ik denk dat de ervaringen die ik de afgelopen jaren buiten het voetbal heb opgedaan heel waardevol zijn in mijn nieuwe functie", aldus Bovenberg, die blij is met deze kans. "De gesprekken die ik hierover gevoerd heb, hebben mijn enthousiasme alleen maar verder aangewakkerd. Wat me ook aansprak is dat Excelsior na het vertrek van Wouter snel in staat was om te schakelen en hier een nieuwe kans van te maken."

Kansen
Bovenberg ziet een hoop kansen voor het kleine Excelsior. "We kennen allemaal het verhaal van de lage begroting en het kleine stadion, maar dat biedt tegelijkertijd ook mooie kansen. Uiteindelijk moeten we de club op een duurzame en verantwoorde manier verder zien te ontwikkelen. Het fundament is de afgelopen jaren op een fantastische manier gelegd, maar om een echte volgende stap te zetten zullen we ook verder moeten kijken dan de mogelijkheden die er momenteel liggen", kijkt Bovenberg vooruit. Hij begint op 1 april aan zijn nieuwe avontuur.

gerelateerd