Van Hooijdonk: snelle vertrek bij NAC was volgens afspraak

22 februari 2019, 08:20

Pierre van Hooijdonk vindt niet dat hij zomaar is weggelopen bij NAC Breda. De man die plaats nam in het technisch hart van de Eredivisionist zegt dat het geheel volgens afspraak was dat hij na een korte periode weer zou vertrekken. "Totdat een technisch manager zou worden aangesteld, zou ik hand- en spandiensten verlenen", vertelt hij over zijn functie.

Tegenover BN/De Stem gaat hij in op zijn rol bij de club, die na een korte periode alweer is [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346080/nac-breda-aast-op-clubloze-allach-taak-van-hooijdonk-volbracht/,_blank,uitgespeeld]. "Iedereen binnen de club weet van de afspraak, daar is niks geheimzinnigs aan. Ik ben niet ineens verdwenen of weggelopen, hou op zeg", aldus Van Hooijdonk over zijn rol. Technisch manager wilde hij vanaf het begin af aan al niet worden. "Ik heb direct aangegeven dat ik geen ambitie heb om technisch manager te worden. Ik heb een baan bij de NOS en ben een vast onderdeel van Studio Voetbal, dat gaat niet samen met een officiële functie bij NAC."

Dat hij geen verantwoordelijkheid zou nemen, ziet Van Hooijdonk niet als probleem. "Doe ik het wel, word ik vervolgens weggezet als iemand die wegloopt als het hart is opgeheven", stelt hij. Het technisch hart is namelijk, zoals de afsprak was, uitgewerkt. Over de kritiek op de winterse aankopen: "Het is vrij simpel: elke voetballer die speelt, kan je in januari niet halen. Lundqvist was echt een meevaller, want een vaste waarde bij Jong PSV. Hij maakt nu al het verschil." De anderen moeten volgens hem een kans krijgen tot aan het einde van dit seizoen.

Toekomst van de club

Met het vertrek van Van Hooijdonk bij NAC Breda moet de club weer naar de toekomst kijken. Volgens de voormalig profvoetballer is het belangrijk om niet één iemand alle macht te geven. Dat was onder Hans Smulders wel het geval en dat is niet goed gegaan. "De ravage van Smulders is veel groter dan de achttiende plaats, omdat je met doorlopende contracten te maken hebt", aldus Van Hooijdonk. "Een technisch manager met daaromheen een technisch hart. En een sterke algemeen directeur die toezicht houdt op de technisch manager."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen