Gisteren gemist: Keizer en Bosz ten onder in Europa League

22 februari 2019, 00:30   Bijgewerkt: 21 februari 2019, 23:45

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 21 februari.

Arsenal heeft karrenvracht aan kansen nodig tegen BATE

Als Arsenal echt had gewild, had het donderdagavond misschien wel de dubbele cijfers kunnen halen tegen BATE Borisov. De Engelse ploeg van Europa League-specialist Unai Emery was donderdag veel beter dan de Wit-Russen, maar won 'slechts' met 3-0. Dat was voldoende om, na de beschamende 1-0 nederlaag van vorige week, de volgende ronde te halen.

Keizer en Dost mogen even hopen, maar verlaten EL met Sporting

Sporting Portugal is er niet in geslaagd om de laatste zestien van de Europa League te bereiken. De ploeg van Marcel Keizer leek na nederlaag uit het heenduel (0-1) lange tijd knap op weg naar een verlenging dankzij een flater in de defensie van Villareal. In de tweede helft kwam Sporting echter met tien man te staan en volgde in de laatste minuten een late, maar meer dan verdiende uitschakeling na een gelijkmaker van de thuisploeg.

Salzburg overklast Club, Frankfurt verpulvert Shakthar

Door de 2-1 overwinning van vorige week had Club Brugge goede papieren om de derde ronde van de Europa League te halen, maar de Belgen hebben het donderdagavond uit handen gegeven. De kampioen van België werd van het veld geveegd en verloor met 4-0.

Nederland raakt cruciale elfde positie kwijt aan Oostenrijk

Slecht nieuws voor het Nederlandse voetbal. Nederland is donderdagavond definitief de elfde plaats op de coëfficiëntenranglijst kwijtgeraakt aan Oostenrijk. Omdat Red Bull Salzburg donderdag met 4-0 won van Club Brugge en de Belgen uitschakelde, heeft Oostenrijk nu meer punten dan Nederland.

Overstap van Godín naar Internazionale bijna afgerond

Diego Godín staat zoals verwacht op het punt om Atlético Madrid te verruilen voor Internazionale. De 33-jarige verdediger die midweeks nog scoorde tegen Juventus in de Champions League, is heel dichtbij een akkoord met de Italiaanse club. Hij maakt, als alles rondkomt, transfervrij de overstap.

Sol helpt Kiev ronde verder, ook Chelsea en Inter door

Fran Sol is uitstekend begonnen aan zijn periode bij Dinamo Kiev. De Spaanse spits kwam donderdag voor het eerst tot scoren voor zijn nieuwe ploeg en dat was precies genoeg om Olympiakos te verslaan: 1-0. Ondertussen boekten Chelsea en Internazionale simpele overwinningen.

Bosz blameert zich met dramatisch Leverkusen tegen Krasnodar

Peter Bosz heeft zich met Bayer Leverkusen geblameerd in de Europa League. De Duitsers verkeken zich op eigen veld op het Russische Krasnodar (1-1). Na een doelpuntloos gelijkspel uit de eerste wedstrijd, kwam een heel matig en vooral uiterst slordig Leverkusen op eigen terrein lange tijd tot niets. Het kreeg er kort voor tijd de rekening voor, toen een vrije trap prachtig binnenvloog. De gelijkmaker in de slotfase kwam veel te laat, waardoor Bosz hoogstwaarschijnlijk zonder prijzen zijn eerste seizoen gaat beleven bij de Duitse middenmoter.