Bosz blameert zich met dramatisch Leverkusen tegen Krasnodar

Bosz blameert zich met dramatisch Leverkusen tegen Krasnodar

21 februari 2019 – Peter Bosz heeft zich met Bayer Leverkusen geblameerd in de Europa League. De Duitsers verkeken zich op eigen veld op het Russische Krasnodar (1-1). Na een doelpuntloos gelijkspel uit de eerste wedstrijd, kwam een heel matig en vooral uiterst slordig Leverkusen op eigen terrein lange tijd tot niets. Het kreeg er kort voor tijd de rekening voor, toen een vrije trap prachtig binnenvloog. De gelijkmaker in de slotfase kwam veel te laat, waardoor Bosz hoogstwaarschijnlijk zonder prijzen zijn eerste seizoen gaat beleven bij de Duitse middenmoter.Het heenduel in Rusland was al een moeizame trip, want buiten de Bundesliga-wedstrijden wil het nog niet vlotten met Bosz' tactiek. Nadat het eerder al werd uitgeschakeld in de Duitse beker, eindigde het duel bij Krasnodar in 0-0 en bleek Leverkusen eigenlijk vrij onmachtig.

In eigen huis was het in de eerste helft niet veel beter. Leverkusen had moeite met de Russen, die zich niet verstopten en bovendien levensgevaarlijk bleken in de counter. Krasnodar kreeg zodoende de beste mogelijkheden, maar de Finse doelman Lukas Hradecky keepte een puike pot. Tot tweemaal toe weerhield hij de bezoekers van een zeker lijkende goal. Via Lucas Alario kreeg Leverkusen een kans voor rust, maar de spits miste van dichtbij.

Dat de grootste kans na rust een van richting veranderd schot tegen de lat was, was veelzeggend voor het slordige spel van Leverkusen. Vooral Kai Havertz, normaliter een van de sterkhouders, bracht veel te weinig. Krasnodar werd naarmate de reguliere speeltijd vorderde minder gevaarlijk en daardoor leek een verlenging in de maak.

Het werd echter nog erger, met dank aan invaller Julian Baumgartlinger, de vervanger van Havertz. Hij gaf een oliedomme vrije trap weg en zag dat Magomed-Shapi Suleymanov heel kundig de nekslag toediende. Een snelle tegentreffer van Charles Aránguiz en een hectische slotfase ten spijt, Bosz verlaat het Europa League-toernooi met het schaamrood op de kaken.

Door de uitschakeling in Europa en de eerdere blamage in de beker weet Bosz dat zijn eerste seizoen bij Leverkusen er een zonder prijzen wordt. Zondag wacht koploper Borussia Dortmund en kan Bayer zich een beetje herpakken.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020