Salzburg overklast Club, Frankfurt verpulvert Shakthar

21 februari 2019, 21:00   Bijgewerkt: 21 februari 2019, 21:44

Door de 2-1 overwinning van vorige week had Club Brugge goede papieren om de derde ronde van de Europa League te halen, maar de Belgen hebben het donderdagavond uit handen gegeven. De kampioen van België werd van het veld geveegd en verloor met 4-0.

Red Bull Salzburg - Club Brugge 4-0

Vorige week zegevierde Club Brugge nog met 2-1 tegen Red Bull Salzburg, maar vanavond waren de rollen omgedraaid. Club Brugge kon, met Ruud Vormer, Stefano Denswil en Sofyan Amrabat in de basis, nauwelijks een vuist maken. Zeker in de eerste helft lukte dat niet. De Oostenrijkers waren veel sterker en veegden de vloer aan met de Belgen. Na een halfuur stond er al een 2-0 stand op het bord. Munas Dabur miste in de elfde minuten nog een strafschop, maar dat deerde de thuisploeg niet. Xaver Schlager en Patson Dada zorgden voor de doelpunten. Dada maakte er vervolgens ook nog voor rust 3-0 van. Brugge werd in de tweede helft wel wat sterker, maar de kampioen van België wist uitschakeling niet te voorkomen. Het werd zelfs nog erger voor Brugge. Dabur, die eerder een penalty miste, maakte zijn fout goed en scoorde in blessuretijd de 4-0.

Eintracht - Shakhtar Donetsk 4-1

Door het 2-2 gelijkspel van vorige week waren de kaarten bij Eintracht Frankfurt tegen Shakhtar Donetsk nog lang niet geschud. Eintracht stormde vanaf de eerste minuut op het vijandelijke doel af en imponeerde met een 4-1 overwinning. Sebastien Haller was met twee goals weer van grote waarde. Luka Jovic zorgde voor de openingsgoal, waarna Haller een penalty benutte en de 2-0 produceerde. Via een goal van Junior Moraes kwamen de Oekraïners in de 64ste minuut terug in de wedstrijd. Shakhtar raakte vervolgens twee keer de lat en werd hard gestraft voor die missers. Haller besliste het treffen in de tachtigste minuut: 3-1. Invaller Ante Rebic maakte het in de slotfase nog erger voor de bezoekers door de eindstand vast te leggen op 4-1. Het supertrio van Eintracht was zodoende zoals zo vaak weer goed voor de goals.

Napoli - Zürich 2-0

Napoli klaarde de klus eigenlijk vorige week al door met 1-3 te winnen bij FC Zürich en vanavond heeft het nogmaals laten zien dat het beter is dan de Oostenrijkers. Het won simpel met 2-0 en verdeelde de goals keurig over beide helften. Simone Verdi en Adam Ounas scoorden. Arek Milik had dat ook moeten doen, maar miste een enorme kans door vanaf dertig centimeter van het doel te falen.

Overige uitslagen:

Zenit - Fenerbahçe 3-1

Valencia - Celtic 1-0

Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen 3-0

*De ploeg die dikgedrukt staan, gaan door naar de volgende ronde

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen