Keizer en Dost mogen even hopen, maar verlaten EL met Sporting

21 februari 2019, 20:50   Bijgewerkt: 21 februari 2019, 21:13

Sporting Portugal is er niet in geslaagd om de laatste zestien van de Europa League te bereiken. De ploeg van Marcel Keizer leek na nederlaag uit het heenduel (0-1) lange tijd knap op weg naar een verlenging dankzij een flater in de defensie van Villareal. In de tweede helft kwam Sporting echter met tien man te staan en volgde in de laatste minuten een late, maar meer dan verdiende uitschakeling na een gelijkmaker van de thuisploeg. 

Sporting stond na de thuisnederlaag (0-1) uit het eerste duel voor een hels karwei in Spanje. Het feit dat in eigen huis nauwelijks kansen werden gecreëerd, zorgde waarschijnlijk voor de meeste hoofdbrekens. Ook op bezoek bij Villareal, in La Liga niet meer dan een serieuze degradatiekandidaat, was het lang wachten op kansen voor Bas Dost en consorten. Bij tijd en wijle leek het helemaal nergens op wat de equipe van Keizer liet zien voor rust. Het feit dat Dost slechts zeven balcontacten had, sprak boekdelen.

Volledig uit het niets kwam Sporting pal voor rust op voorsprong. Bruno Fernandes was de gevierde man. De aanvoerder pikte de bal na een beroerde aanname van Funes Mori in de verdediging van Villareal op, stak het halve veld over en schoot zijn ploeg beheerst op voorsprong. Meteen daarna was het rust: 0-1.

Met een stand die goed was voor een verlenging, werd het duel hervat. En dat deed het met een hoop commotie en een domper voor Sporting. Al vijf minuten na rust kreeg Jefferson zijn tweede gele kaart nadat hij ogenschijnlijk ongelukkig op een tegenstander ging staan. De vleugelspeler ging al scheldend van het veld. Zonder Jefferson moest Sporting uiteraard vaker terug, maar het hield lange tijd prima stand in het buurland. Dat het verdedigend wel barstjes vertoonde en aanvallend echt helemaal niet meer in het stuk voorkwam, nam Keizer met de voorsprong ongetwijfeld voor lief.

Valencia bracht de ervaren Santi Cazorla binnen de lijnen en dat bezegelde uiteindelijk het lot van Sporting: Cazorla zette de aanval op en zag Pablo Fornals van dichtbij kiezelhard de gelijkmaker binnenschieten. Vervolgens was de Portugese ploeg aanvallend niet bij machte om het de thuisploeg nog lastig te maken. Alleen Dost kreeg in de slotminuut een kans, maar raakt de bal uit een moeilijke hoek compleet verkeerd.

Zo was de uitschakeling een feit en is het seizoen voor Sporting eind februari eigenlijk al ten einde. De club is uit het grootste bekertoernooi, staat mijlenver achter in de competitie en is ook Europees uitgeschakeld. En de druk op Keizer zal na deze nieuwe dreun alleen maar toenemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen