Spoorboekje: EL-loting, topper bij de vrouwen, Klaassen in actie

22 februari 2019, 07:00   Bijgewerkt: 21 februari 2019, 23:19

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 22 februari.

Nieuws

Frank de Boer debuteert

Om 04.00 uur heeft Frank de Boer zijn debuut gemaakt op de bank bij Atlanta United. De Nederlander nam het in de CONCACAF Champions League in de achtste finales op tegen Club Sport Herediano uit Costa Rica. Uiteraard wordt die uitwedstrijd van De Boer belicht.

Europa League-loting

De zestien clubs die zich hebben geplaatst voor de laatste zestien van de Europa League krijgen vanmiddag te horen wie zij in de achtste finale treffen. De loting wordt om 13.00 uur verricht en is via onder meer Eurosport te volgen.

Wedstrijden

Ajax – PSV (19.30 uur)

Een kraker van jewelste in de kampioenspoule in de Eredivisie Vrouwen. Ajax bezet de derde plaats, maar heeft slechts twee punten achterstand op koploper FC Twente. PSV kwam vorige week niet in actie en heeft daardoor een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie. De Eindhovenaren, die in de reguliere competitie het beste presteerden, staan voorafgaand aan de speelronde van vanavond tweede en kunnen Twente weer van de troon stoten.

Werder Bremen – VfB Stuttgart (20.30 uur)

In het nieuwe jaar verloor het Werder Bremen van Davy Klaassen nog geen enkele wedstrijd. In de Bundesliga speelde de Duitse club drie keer gelijk en won het twee keer, in de beker werd ten koste van Borussia Dortmund de kwartfinale bereikt. Wil Werder Bremen zich plaatsen voor Europees voetbal, dan mag het de teugels niet laten vieren. Vanavond neemt de nummer tien van de Duitse competitie het op tegen degradatiekandidaat VfB Stuttgart.

AC Milan – Empoli (20.30 uur)

De komst van Lucas Paquetá en Krzysztof Piatek heeft AC Milan goed gedaan. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso is in 2019 nog ongeslagen en nam afgelopen weekend afstand van Atalanta door met 3-1 te winnen van de directe concurrent. Om de vierde plaats steviger in handen te krijgen en wat dichter bij stadsgenoot Inter te kruipen, mag Milan vanavond geen fout maken tegen Empoli.

Voetbal op tv

13.00 uur: Loting Europa League, Eurosport, loting achtste finales Europa League

20.00 uur: FC Twente – FC Eindhoven, FOX Sports 2, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.00 uur: Schakelkanaal Eerste Divisie, FOX Sports 7, overzicht van alle duels in de Eerste Divisie

20.00 uur: VVV-Venlo – Heracles Almelo, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Eredivisie

20.30 uur: Veronica Iniside, Veronica, talkshow over het aanstaande voetbalweekend

20.30 uur: Werder Bremen – VfB Stuttgart, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Bundesliga

20.30 uur: AC Milan – Empoli, Ziggo Voetbal, live verslag van het duel in de Serie A

20.45 uur: West Ham United – Fulham, Ziggo Extra, live verslag van het duel in de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen