Van Dijk: "Op mijn zestiende was ik nog een trage rechtsback"

21 februari 2019, 11:49

Virgil van Dijk wordt beschouwd als één van de beste verdedigers van dit moment, maar de aanvoerder van het Nederlands elftal heeft van ver moeten komen. In een uitgebreid interview met de BBC Radio 5 blikt de verdediger van Liverpool onder meer terug op zijn moeilijke periode als jeugdspeler en zijn overstap naar The Reds.

Van Dijk speelde in de jeugdopleiding van Willem II voor hij bij FC Groningen zijn debuut in het betaald voetbal maakte. "Tot mijn groeispurt, was ik niet lang. Op zestienjarige leeftijd was mijn broertje langer dan ik. In de zomer waarin ik zeventien werd, groeide ik achttien centimeter. Mijn knie was onstabiel en ik had groeiproblemen. Na een behandeling bij de fysiotherapeut lag ik er zes weken, daarna begon ik beter te spelen", vertelt de Liverpool-verdediger.

Dat Van Dijk nu tot de absolute top behoort, had hij meer dan tien jaar geleden ook niet verwacht. "Op mijn zestiende was ik nog een trage rechtsback en was ik niet goed genoeg om in het centrum te spelen. Ik blonk nooit uit, tot ik voor het onder 19-team ging spelen en daar aanvoerder werd", vervolgt Van Dijk.

Via Groningen kwam Van Dijk in 2013 terecht bij Celtic, dat hem twee jaar later verkocht aan Southampton. Daar bewees hij zich in de Premier League en speelde hij zich in het vizier van Liverpool. Die club wilde hem in de zomer van 2017 inlijven, maar het duurde nog een half jaar tot hij daadwerkelijk de overstap naar Liverpool maakte. "Door de gebeurtenissen in de zomer, twijfelden mensen aan mij. Daar gaf ik niet veel om, want ik gaf alles tijdens trainingen en wedstrijden. Toen het december was, werd ik gebeld dat de deal rond was en ik met Liverpool mocht praten. Toen was ik erg blij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen