Verplaatsen duel met Ajax zorgt voor woede in Zwolle

21 februari 2019, 08:16   Bijgewerkt: 21 februari 2019, 08:43

PEC Zwolle is op z'n zachtst gezegd not amused dat de KNVB heeft besloten om het competitieduel met Ajax van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart te verplaatsen. Bij monde van Gerard Nijkamp lieten de Zwollenaren al weten juridische stappen te overwegen. Voorzitter Adriaan Visser benadrukt dat het laatste woord nog niet is gezegd.

"Dit is belachelijk. Hier laten wij het niet bij", laat de preses aan het Algemeen Dagblad weten. Door de wijziging is PEC Zwolle begin maart plots vrij en speelt het daarna in een week drie wedstrijden. Eerst tegen AZ, daarna midweeks tegen Ajax en vervolgens tegen Excelsior. "Dit is gewoon competitievervalsing en voor ons volstrekt onacceptabel", foetert Visser.

In het belang van het Nederlands voetbal heeft de bond besloten om de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen. Hierdoor hebben de Amsterdammers meer tijd om zich voor te bereiden op de return tegen Real Madrid. Nederland dreigt namelijk op de coëfficientenlijst de elfde plaats kwijt te raken aan Oostenrijk. Behoudt Nederland de elfde plek, dan plaatst de kampioen van 2020 zich direct voor de Champions League.

"Voor de thuiswedstrijd tegen Real Madrid heeft Jan Bluyssen (manager competitiezaken, red.) contact gezocht en gevraagd of wij het als optie zouden zien om onze ontmoeting met Ajax te verplaatsen bij een goed resultaat van Ajax. Ajax heeft verloren. Dat is geen goed resultaat. En los daarvan, ook bij een goed resultaat waren we niet akkoord gegaan. Dat heb ik toen meteen gezegd", gaat Visser verder.

De voorzitter stelt dat iedereen bereid is mee te denken. "Maar niet als daar een eenzijdige invulling aan wordt gegeven. Kennelijk heeft de KNVB na toestemming van de UEFA en de gemeente Amsterdam bedacht het persbericht er maar meteen door te moeten drukken. Er is ook niet met ons naar alternatieven, zoals het verplaatsen van Ajax' bekerduel met Feyenoord of onze wedstrijd tegen Excelsior, gekeken."

Net als PEC Zwolle is ook PSV boos op de KNVB. Volgens directeur Toon Gerbrands gaat de verplaatsing van de wedstrijd tegen alle afspraken in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen