Atlético beloont zichzelf laat in turbulent duel met Juventus

Atlético beloont zichzelf laat in turbulent duel met Juventus

20 februari 2019 – Atlético Madrid is woensdagavond met 2-0 te sterk gebleken voor Juventus, in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. De twee centrale verdedigers van de Madrilenen beslisten in de eindfase het duel: José Giménez en Diego Godin tikten beiden een afgeslagen bal binnen. Daarvoor zag Atletico zowel een doelpunt als een penalty herroepen worden door de VAR.Een sober Juventus kwam er bijna niet aan te pas in Madrid, terwijl Atlético lange tijd vergat te winnen. Antoine Griezmann raakte de lat in de tweede helft met een fraaie stiftbal. Terwijl even daarvoor Diego Costa van dichtbij hopeloos faalde. De aanvaller werd weergaloos weggestuurd door uitblinker Griezmann, maar zijn mede-aanvaller raakte de bal volledig verkeerd, oog in oog met Wojciech Szczesny.

Atlético werd vooraf geroemd door Juventus-verdediger Giorgio Chiellini, om hun Italiaanse manier van spelen. De wedstrijd werd dan ook alom bestempeld als een spoedcursus verdedigen. In de eerste helft kwam de defensie van Atlético opvallend genoeg een stuk beter uit de verf, dan die van Juventus, dat bij wijlen achterin veel ruimte weggaf.

De Oude Dame kwam al binnen vier minuten in de problemen door een counteraanval. Diego Costa had de medespelers voor het uitkiezen, maar liet het na om Griezmann goed aan te spelen. Even later was het Griezmann zelf die drie man voorbij slalomde, maar geen goede eindpass kon afleveren.

Opvallend waren vooral de ingrepen van de VAR. Twee bepalende momenten werden teruggedraaid door de video scheidsrechter, in het voordeel van Juventus. Atlético dacht na dertig minuten op voorsprong te komen via een penalty. Mattia De Sciglio haalde een sprintende Diego Costa onhandig onderuit op de rand van het zestienmetergebied. De Madrilenen rekenden zich al rijk, maar de VAR besloot anders. De overtreding bleek net buiten het strafschopgebied te zijn begaan, waardoor het 0-0 bleef.

Invaller Alvaro Morata dacht in de tweede helft niet lang na zijn invalbeurt de 1-0 binnen te kopen, maar ook deze aanval werd teruggedraaid. De spits bleek Giorgio Chiellini tijdens het kopduel subtiel in de rug te hebben geduwd. Aan de kant van Juve konden we slechts twee momenten van dreiging noteren: een snoeiharde vrije trap van Cristiano Ronaldo vanaf dertig meter, die recht op de handen van Jan Oblak eindigde, en een kopbal van Leonardo Bonucci, die hij vanuit een hoekschop een meter over knikte.

In de slotfase van het duel was het dus alsnog Atlético dat de zege greep. José Giménez tikte in de tachtigste minuut van dichtbij een afgeslagen corner met een sliding binnen. Enkele minuten later was het zijn metgezel achterin, Diego Godin, die hetzelfde deed uit een vrije trap van Griezmann. Godin kwam eerder bij de bal dan de verdedigers van Juventus en schoot de bal onberispelijk via de paal binnen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 18 juli 2019

  2. woensdag 17 juli 2019