KNVB verschuift wedstrijd van Ajax, PSV heeft bezwaar

KNVB verschuift wedstrijd van Ajax, PSV heeft bezwaar

20 februari 2019 – De KNVB heeft de thuiswedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle verschoven van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart. Dit om Ajax optimaal ruimte te geven voor de voorbereiding op de return tegen Real Madrid. PEC, maar ook PSV hebben bezwaar ingediend tegen deze wijzigingen.



'De Eindhovenaren spreken van een oneerlijk verloop van de competitie. Beide clubs overwegen juridische stappen', aldus De Telegraaf. Echter wil de KNVB zoveel mogelijk rekening houden met belangen van het Nederlandse voetbal. Dit is bij de start van het nieuwe seizoen ook afgesproken, aldus manager competitiezaken Jan Bluyssen.

"Ajax is dit seizoen nog de enige club die namens het Nederlandse voetbal de punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA kan binnenhalen, dus daar houden we zoals afgesproken rekening mee", licht Bluyssen toe op de website van de KNVB. "We beseffen dat de aanvangstijd van 18.30 uur op een doordeweekse dag ongunstig is voor de supporters van PEC Zwolle, maar omdat het een Champions League-avond is, kan het helaas niet anders."

Nederland moet op de UEFA-ranking op de elfde plaats eindigen, zodat de landskampioen van 2020 zich rechtstreeks plaatst voor de Champions League. Echter zit Oostenrijk Nederland op de hielen en heeft het met Rapid Wien en Red Bull Salzburg nog twee ijzers in het vuur om punten te pakken.

De wijzigingen op een rijtje:
- Ajax - PEC Zwolle van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart om 18.30 uur

- Excelsior - PSV begint zaterdag 2 maart niet om 20.45 uur, maar om 19.45 uur

Lees hier de reacties:
Gerbrands: "Verplaatsing Ajax tegen alle gemaakte afspraken in"
- PEC overweegt juridische stappen na verplaatsen duel met Ajax

Lees ook: hoe zien de programma's van Ajax en PSV eruit?

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 april 2019

  2. donderdag 25 april 2019