Invallende Promes met Sevilla verder in Europa League

20 februari 2019, 19:58

Sevilla kan nog altijd voor de zesde keer in de clubhistorie beslag leggen op de Europa League. Ten koste van Lazio bereikten de Andalusiërs als eerste club de achtste finale van het toernooi. Na de 0-1 overwinning in Italië, zegevierde Sevilla woensdagavond met 1-0.

Quincy Promes (op archiefbeeld) begon op de bank, maar viel al na zes minuten in voor de geblesseerde Sergio Escudero. De Oranje-international kwam aan de linkerkant te spelen als wingback, waar hij geen opvallende rol vertolkte. De hoofdrol ging zoals wel vaker dit seizoen naar het veelscorende duo Wissam Ben Yedder en Pablo Sarabia. De 1-0 kwam op naam van Ben Yedder. Hij kreeg de bal voor zijn voeten na een zwakke redding van doelman Thomas Strakosha op een schot van Sarabia.

Sevilla hield de touwtjes strak in handen en had bovendien weinig te duchten van Lazio. De Romeinen speelden amper iets klaar. Pas na de rode kaart van Franco Vazquez - hij kreeg een tweede gele kaart voor licht vasthouden - kroop Lazio iets uit zijn schulp. Maar het bleef bij speldenprikjes. Lazio kon het helemaal schudden toen het ook met tien man verder moest. Adam Marusic kreeg direct rood voor een elleboog richting het gezicht van Roque Mesa. Sevilla speelde het duel rustig uit en verzorgde Sarabia het slotakkoord als maker van de 0-2.

Het resterende programma van de zestiende finales in de Europa League

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen