"Dat FC Groningen risico neemt met Fledderus lijkt me duidelijk"

20 februari 2019, 18:07

Ook de vermoedelijke aanstelling van Mark-Jan Fledderus (36) als technisch directeur van FC Groningen zorgt hier en daar voor vraagtekens. Volgens John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging, neemt zijn club een risico. Eerder waren er gefronste wenkbrauwen bij de benoeming van Wouter Gudde, die Hans Nijland opvolgt als algemeen directeur van Groningen.

Fledderus, nu nog werkzaam voor Heracles Almelo, moet na dit seizoen de vertrekkende Ron Jans opvolgen. "Het grootste kritiekpunt op Ron Jans was dat hij geen ervaring en netwerk had. Het is natuurlijk een feit dat Fledderus ook geen schat aan ervaring heeft. Hij is nu ongeveer een jaar bezig in deze functie", zegt De Jonge tegen [a,https://www.rtvnoord.nl/nieuws/205190/John-de-Jonge-Met-Fledderus-neem-je-een-risico,_blank,RTV Noord]. "Ik ken zijn handelswijze nog niet en ik hoop natuurlijk dat het goed gaat uitpakken, maar dat de club een risico neemt dat lijkt me duidelijk."

Met Fledderus en de al aangestelde Gudde installeert de Trots van het Noorden niet de meest ervaren mannen op twee belangrijke directieposten. Tevens is trainer Danny Buijs bezig aan zijn eerste seizoen als trainer in het betaald voetbal. De Jonge: "Onze voorkeur had gelegen bij een meer ervaren technisch directeur. Door deze aanstelling is eigenlijk de hele kern van de club nu onervaren."

Fledderus is een bekende van Groningen. Als voetballer kwam de geboren Drent 104 keer in actie voor de club. Hij speelde alleen voor Heracles meer duels (155).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen