Advocaat Bayat: "Anderlecht betaalt niet vanwege geldproblemen"

20 februari 2019, 17:20

Het moddergooien tussen Mogi Bayat en Anderlecht gaat verder. Volgens de advocaat van de voetbalmakelaar wil de club niet betalen vanwege financiële problemen. Bayat - spil in Operatie Propere Handen - eist geld van Anderlecht, maar Paars-Wit reageerde verontwaardigd en benadrukte geen betalingen uit te voeren totdat er duidelijkheid is.

"Het vermoeden van onschuld wordt hier geschonden", zegt advocaat Jean-Philippe Mayence tegen RTBF. "Ik kan de houding van Anderlecht helemaal niet begrijpen. Anderlecht heeft het bureau van meneer Bayat ingeschakeld voor transfers te regelen en heeft daar veel geld aan verdiend. Volgens mij willen ze niet betalen, omdat ze zelf financiële problemen hebben. En dat onder de valse bewering dat ze niet willen betalen aan makelaars die geen propere handen hebben."

Vanwege Operatie Propere Handen heeft Anderlecht makelaars laten weten enkel te betalen als er volledige transparantie bestaat in alle transferdeals en over het vennootschap waaruit werd gefactureerd. "In ons land is er zoiets is als een vermoeden van onschuld. Ik vind dit absoluut schandalig en dan wik ik mijn woorden nog", aldus Mayence.

Lees ook onze vierdelige serie over Operatie Propere Handen:

- Operatie Propere Handen deel I: waar het allemaal begonnen is

- Operatie Propere Handen deel II: louche zaakwaarnemers

- Operatie Propere Handen deel III: cruciale rol van Mechelen

- Operatie Propere Handen deel IV: de rol van spelersmakelaars

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen