Anderlecht verbijsterd na actie van veelbesproken makelaar Bayat

20 februari 2019, 08:57   Bijgewerkt: 20 februari 2019, 11:56

De veelbesproken voetbalmakelaar Mogi Bayat heeft beslaglegging geëist op tegoeden van Anderlecht. De zaakwaarnemer vindt dat hij nog geld tegoed heeft van de Belgische topclub en heeft zich daarop gemeld bij de club. Die is daar echter niet van onder de indruk en wenst niet langer mee te betalen aan schimmige voetbaldeals. Daardoor komt de zaak voor de rechter.

In een statement op de clubsite maakt Anderlecht korte metten met Bayat. 'Ten gevolge van de operatie Propere Handen, heeft de club gecommuniceerd aan makelaars hen enkel te betalen als er volledige transparantie bestaat in alle transferdeals en over de vennootschap waaruit werd gefactureerd. De club maakte hiermee een duidelijk statement als voorvechter van een clean voetbalmilieu. Inmiddels hebben verschillende makelaars hier constructief aan meegewerkt en werden de betalingen ook uitgevoerd', staat in het statement.

Bij Bayat was dat echter niet het geval en dus lichtte Anderlecht hem in niet langer uit te betalen. Ook wilde de club waar Fred Rutten werkzaam is de uitkomsten van de het onderzoek in het kader van Operatie Propere handen afwachten, maar daar denkt Bayat blijkbaar anders over. 'De club is dan ook verontwaardigd en betreurt dat makelaar Mogi Bayat vandaag een beslag legde op de tegoeden van RSC Anderlecht. De club zal echter niet afstappen van haar procedure en geen betalingen uitvoeren totdat er volledige duidelijkheid is. Daarnaast heeft de club geen andere keuze dan haar rechten via de rechtbank te verdedigen.'

Lees ook onze vierdelige serie over Operatie Propere Handen:

- Operatie Propere Handen deel I: waar het allemaal begonnen is

- Operatie Propere Handen deel II: louche zaakwaarnemers

- Operatie Propere Handen deel III: cruciale rol van Mechelen

- Operatie Propere Handen deel IV: de rol van spelersmakelaars

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen