KNVB doet geen poging Idrissi voor Oranje te laten kiezen

20 februari 2019, 08:13

De KNVB gaat géén poging wagen om Oussama Idrissi op andere gedachten te brengen en hem over te halen om alsnog voor het Nederlands elftal te laten kiezen. De aanvaller van AZ besloot om voor Marokko uit te willen komen en daar zal vanuit de Nederlandse voetbalbond niets meer aan worden gedaan. "Wij respecteren die beslissing", aldus Nico-Jan Hoogma.

Dat vertelt de KNVB-directeur topvoetbal tegenover De Telegraaf. "Ronald Koeman heeft laten weten dat Idrissi (nog) niet in beeld is bij Oranje", aldus Hoogma. "Eerder spraken Art Langeler en Erwin van de Looi als coaches van Jong Oranje met jeugdinternational Idrissi over zijn toekomst als Nederlands A-international. Klaarblijkelijk ziet hij meer toekomst bij Marokko."

Idrissi reisde eerder al eens af naar de nationale ploeg van Marokko na een uitnodiging van Hervé Renard, maar liet destijds weten dat hij zijn keuze nog niet had gemaakt. Inmiddels is dat dus wél het geval. Volgende maand staan er twee interlands voor Marokko op de agenda. Op 23 maart is Malawi de tegenstander, terwijl drie dagen later het grote Argentinië wacht. Mocht Idrissi's verzoek gehonoreerd worden voor de voetbalbond, is hij mogelijk beschikbaar voor Marokko.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen