'Idrissi dient verzoek in bij FIFA en gaat voetballen voor Marokko'

'Idrissi dient verzoek in bij FIFA en gaat voetballen voor Marokko'

19 februari 2019 – Oussama Idrissi lijkt zijn interlandkeuze te hebben gemaakt. De uitblinkende vleugelaanvaller van AZ kiest naar verluidt voor Marokko en laat een interlandcarrière voor het Nederlands elftal dus schieten. De 22-jarige heeft deze maand een verzoek ingediend bij wereldvoetbalbond FIFA om zijn voetbalnationaliteit aan te passen.Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde 11 Lions. Idrissi, dit seizoen al goed voor zeven treffers in de Eredivisie,  was afgelopen november al mee met de selectie van Marokko, die destijds onder meer een trainingskamp belegde. Omdat Idrissi eerder uitkwam voor Jong Oranje, was hij nog niet speelgerechtigd voor Marokko. Zodoende kon bondscoach Hervé Renard alleen op de trainingen hoogte krijgen van Idrissi's potentie voor de Leeuwen van de Atlas.

Volgende maand staan er twee interlands voor Marokko op de agenda. Op 23 maart is Malawi de tegenstander, terwijl drie dagen later het grote Argentinië wacht. Mocht Idrissi's verzoek gehonoreerd worden voor de voetbalbond, is hij mogelijk beschikbaar voor Marokko.

Idrissi speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord, waarna hij in 2015 bij FC Groningen tekende. AZ nam de buitenspeler een jaar geleden over tijdens de winterse transferperiode. De teller voor Jong Oranje staat op acht interlands. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021