Nieuw format Spaanse Super Cup: bond introduceert final four

19 februari 2019, 12:08

Het format van de Spaanse Super Cup gaat op de schop. De bond (RFEF) introduceert een final four en stapt af van het traditionele treffen tussen de landskampioen en bekerwinnaar. Vanaf volgend seizoen strijden de bovenste twee ploegen uit La Liga en de bekerfinalisten om de Supercopa. Dit gebeurt tevens buiten Spanje, maar waar precies is nog onbekend.

Het nieuwe format is in de praktijk een mini-toernooi, dat begint met twee halve finales en uitsluitend vanzelfsprekend de finale. En dat allemaal in het buitenland. Dit seizoen speelden FC Barcelona en Sevilla de wedstrijd om de Super Cup al in het Marokkaanse Tanger. Het betrof ook één duel, in plaats van een tweeluik, wat voorheen vaste prik was in Spanje.

Dezelfde bond toonde zich dit seizoen tegenstander om competitiewedstrijden in het buitenland te spelen. La Liga wilde Girona en Barcelona in Miami laten spelen, maar die plannen sneuvelden. Ondanks de vernieuwde opzet van de Supercopa, zijn er geen tekenen dat de bond een andere mening heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen