Kuyt vindt dat winnen belangrijker moet worden in de opleiding

19 februari 2019, 10:12

In de ogen van Dirk Kuyt mag er in het jeugdvoetbal meer nadruk gelegd worden op het winnen. Nu ligt de prioriteit in de jeugd op andere zaken, maar de gestopte aanvaller vindt dat winnen de boventoon moet voeren.

Dat schrijft de oud-international, die inmiddels trainer is van Feyenoord Onder-19, in zijn column in De Telegraaf. 'In het Nederlandse voetbal blijven we roepen dat kansen voortkomen uit goed voetbal. Dat is ook de filosofie van Ajax. Maar in het Nederlandse voetbal en in de totale opleiding mogen we winnen best wat belangrijker maken', vindt Kuyt.

De lat hoog leggen voor elkaar, dat gaat het volgens de oud-speler van Feyenoord om. 'Als je nog meer uit talenten en uit een team wil halen, moet je kritischer op elkaar zijn. Alleen goed voetballen gaat je niet verder brengen.' Dat heeft Kuyt ook gezien bij het duel tussen Ajax en Real Madrid die in 1-2 eindigde. 'Om in deze fase het verschil te maken, moet je iets onverzettelijks hebben en de pure wil om te winnen tonen. De spelers van Real toonden die.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen