Kluivert stelt teleur, maar wint wel met Roma van Dijks' Bologna

18 februari 2019, 23:16

AS Roma heeft maandagavond een nipte zege geboekt op Bologna. De Romeinse formatie had het heel lastig met de degradatiekandidaat, maar won uiteindelijk wel met 2-1. Justin Kluivert startte bij Roma in de basis, maar kon weinig klaarspelen. Mitchell Dijks had een basisplek bij Bologna.

Kluivert - de voorbije tijd vaak hoogstens invaller - kreeg tegen Bologna weer een keer het vertrouwen van trainer Eusebio Di Francesco. De andere Nederlander in Romeinse dienst, Rick Karsdorp, behoorde door een blessure niet tot de wedstrijdselectie. De van Ajax overgekomen Kluivert maakte niet veel indruk en werd na 68 minuten bij een 1-0 stand gewisseld.

Vlak daarvoor was Roma op voorsprong gekomen door een rake strafschop van Aleksandar Kolarov. Zijn doelpunt leidde de zege van Roma in. Een kwartier voor tijd verdubbelde Federico Fazio de score, waarna Nicola Sansone een paar minuten voor het laatste fluitsignaal de slotfase spannend maakte door de aansluitingstreffer te maken. De gelijkmaker volgde echter niet.

Roma stijgt door de zege naar de vijfde plaats en heeft slechts één punt achterstand op AC Milan, dat de felbegeerde vierde plek bezet.