Pogba scoort, geeft assist en leidt United naar kwartfinale FA Cup

18 februari 2019, 22:35   Bijgewerkt: 19 februari 2019, 00:15

Manchester United heeft zich maandagavond op ten koste van Chelsea geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. Zoals wel vaker de voorbije tijd was Paul Pogba op Stamford Bridge de grote man bij The Red Devils. De Franse middenvelder maakte een doelpunt, gaf een assist en leidde zijn ploeg daarmee naar een 0-2 zege op het geplaagde Chelsea.

De topvorm van Pogba kan niet los worden gezien van het vertrek van José Mourinho en de komst van Ole Gunnar Solskjaer. De flamboyante middenvelder was voorafgaand aan het bekerduel al bij dertien doelpunten in twaalf wedstrijden betrokken onder de Noorse oefenmeester. Ook tegen de Chelsea had Pogba weinig tijd nodig om belangrijk te zijn.

Na een halfuur gaf de Fransman een afgemeten voorzet op Ander Herrera, die van dicht bij raak kopte en daarmee de 0-1 op het scorebord zette. Niet veel later stond Pogba zelf aan het einde van een aanval. Uit een perfecte voorzet van Marcus Rashford verdubbelde de opgeleefde middenvelder de score. Chelsea, in het nieuwe jaar nog niet in grootse vorm, slaagde er na rust niet in wat aan de achterstand te doen.

United trad op Stamford Bridge aan zonder de geblesseerde Anthony Martial en Jesse Lingard. Daardoor was de verwachting dat het Nederlandse talent Tahith Chong op de bank zou zitten, maar de buitenspeler behoorde niet tot de wedstrijdselectie. Waarschijnlijk krijgt hij ook geen speeltijd als Manchester United komende zondag in de Premier League de kraker tegen koploper Liverpool speelt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen