FC Twente staat na zege in Eindhoven acht punten los

18 februari 2019, 22:27

FC Twente koerst af op een razendsnelle terugkeer naar de Eredivisie. De Tukkers wonnen maandagavond door doelpunten van Aitor en Tom Boere met 0-2 op bezoek bij Jong PSV en profiteerden daarmee optimaal van het eerdere puntenverlies van de concurrentie. Het gat met nummer twee FC Den Bosch - dat hopeloos uit vorm is - bedraagt nu liefst acht punten.

Terwijl de concurrentie in 2019 week in week uit punten morst, stoomt Twente door. De club uit Enschede verloor eind november zijn laatste wedstrijd en wist sindsdien ieder duel te winnen. Doordat nummers twee en drie FC Den Bosch en Go Ahead Eagles vrijdag weer eens punten lieten liggen, kon de ploeg van trainer Marino Pusic in Eindhoven wederom uitlopen op de concurrentie.

Door de afwezigheid van Jari Oosterwijk (privé-omstandigheden) startte AZ-huurling Fred Friday voor de eerste keer in de basis bij Twente. Hij zag na een kwartier collega-aanvaller Aitor met een hard schot in de lange hoek de score openen. Na het maken van zijn doelpunt stak Aitor de afwezige Oosterwijk een hart onder de riem door een ondershirt te tonen met daarop de naam en het rugnummer van de spits.

Aitor leek in het stadion van FC Eindhoven de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd te worden, tot de Tukkers tien minuten voor tijd een strafschop kregen. Die werd benut door Boere, die daarmee zijn seizoenstotaal op twaalf bracht. Zeven van die doelpunten scoorde hij echter wel vanaf elf meter.

Twente, dat steeds dichter bij een snelle terugkeer naar de Eredivisie komt, speelt vrijdag tegen FC Eindhoven de volgende wedstrijd. In totaal worden staan er nog dertien speelrondes op het programma in de Eerste Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen