Spygate levert Leeds United boete van meer dan twee ton op

Spygate levert Leeds United boete van meer dan twee ton op

18 februari 2019 – Leeds United heeft een boete van bijna 230.000 euro gekregen van de English Football League (EFL). De club is bestraft voor het bespioneren van de tegenstander. Begin januari stuurde coach Marcelo Bielsa een spion naar het trainingscomplex van Derby County, wat in Engeland voor de nodige ophef zorgde.Het spionageschandaal, dat in Engeland als 'Spygate' door het leven gaat, vond plaats in aanloop naar de wedstrijd in de Championship. Derby County schakelde de politie in omdat een man zich vreemd gedroeg in de buurt van het trainingscomplex. Agenten kwamen erachter dat de man die zich vreemd gedroeg een lid van de technische staf van Leeds United was.

Bielsa liet snel weten alle verantwoordelijkheid te nemen én maakte bekend dat hij in het verleden al veel vaker zijn tegenstanders heeft bespioneerd. "Ik heb al onze rivalen waar we tegen hebben gespeeld geobserveerd en de trainingen van al onze tegenstanders bekeken", zei hij. "Ik kan niet zeggen dat dit iets goeds is, maar ik had geen slechte intenties."

De EFL heeft Leeds United naast de boete ook een officiële waarschuwing gegeven. De Championship-club heeft de boete geaccepteerd.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019

  3. zaterdag 20 juli 2019