Italiaanse ploeg die met 20-0 verloor direct uit competitie gehaald

18 februari 2019, 19:07

Het was misschien wel de meest opmerkelijke wedstrijd op de Europese velden van afgelopen weekend: Serie C-hekkensluiter Pro Piancenza ging op bezoek bij Cuneo met liefst 20-0 onderuit. De bezoekers kwamen met zeven jeugdspelers opdraven en leden de historische nederlaag. Het blijkt de laatste wedstrijd te zijn geweest die Pro Piancenza voorlopig heeft gespeeld, want de club is uit de competitie gehaald.

De uitsluiting en de 20-0 nederlaag zijn de gevolgen van grote financiële problemen waarmee de club kampt. Spelers hebben al maandenlang geen salaris gekregen en zelfs een rechtszaak aangespannen tegen de club, met als inzet faillissement. Wordt de club failliet verklaard, dan ontvangt de spelersgroep mogelijk nog (een deel) van het niet uitbetaalde loon.

Omdat de spelersgroep niet wilde spelen tegen Cuneo, werd een aantal jeugdspelers naar de wedstrijd gestuurd. Het zevental - dat geleid werd door een negentienjarige trainer - keek halverwege de wedstrijd al tegen een 16-0 achterstand aan. Na rust prikte de thuisploeg er nog vier bij. De grote zege is tegelijkertijd met de uitsluiting van Pro Piancenza omgezet in een reguliere 3-0.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen