Speler van de Week: treedt Dalmau in voetsporen van Sol?

18 februari 2019, 16:58

Fran Sol is nog maar net vertrokken of de nieuwe Spaanse furie staat alweer op in de Eredivisie. Nu niet in Tilburg, maar in Almelo. Met zijn vier doelpunten tegen Fortuna Sittard vestigde hij definitief zijn naam: Adrian Dalmau. Onze Speler van de Week, die steeds meer gelijkenissen vertoont met Sol. Kan hij in zijn voetsporen treden of wellicht zelfs nog meer?

Ook niemand kende Sol, toen hij tekende bij Willem II. Dalmau deed ook bepaald geen belletje rinkelen toen Heracles Almelo hem presenteerde. Het zijn de eerste overeenkomsten tussen de twee Spanjaarden. Dat beiden ook nog spits van beroep zijn, maakt het nog niet per se interessant. Dat wordt het als we de spelerspaspoorten verder naast elkaar leggen.

Hun verleden kent veel raakvlakken. Beiden speelden in de jeugdopleiding van Real Madrid, maar De Koninklijke zag het uiteindelijk niet zitten in de spitsen. Sol kwam tot wasdom als doelpuntenmaker van Villarreal B. Als 24-jarige jongen haalde Willem II hem naar Nederland. De rest is geschiedenis: Sol groeide uit tot publiekslieveling en na 47 doelpunten verdiende hij vorige maand zijn transfer naar Dinamo Kiev. Hij leverde enkele miljoenen euro's op.

{image[332488][right-half][]}Opvolger

Ook Dalmau speelde voor het reserveteam van Villarreal. Een jaar na het vertrek van Sol naar Willem II, pikte El Submarino Amarillo hem op als diens opvolger. Dalmau vulde het gat op met tien doelpunten in veertig officiële optredens voor Villarreal B. Niet direct in het oog springende statistieken, maar voor Heracles voldoende om hem voor twee jaar vast te leggen. 

Dalmau bewees zaterdag waarom. Hij scoorde vier keer en begint het er steeds iets meer op te lijken dat Heracles zijn eigen Fran Sol heeft gevonden. Dalmau's eerste seizoen in de Eredivisie gaat waarschijnlijk succesvoller worden dan dat van zijn landgenoot. Sol had dertig wedstrijden nodig voor tien doelpunten, dat aantal bereikte Dalmau dit weekend al en heeft hij nog maar twintig wedstrijden in de benen. Gaat hij daarmee inderdaad in de voetsporen treden van Sol en is hij over enkele jaren miljoenen waard? In Almelo hopen ze van wel! 

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen