Van Egmond helder: "De Graafschap had penalty moeten krijgen"

18 februari 2019, 13:36

Dick van Egmond vindt dat De Graafschap benadeeld is in het duel met FC Utrecht. De scheidsrechtersbaas vond dat videoscheidsrechter Allard Lindhout had moeten ingrijpen bij de overtreding van Timo Letschert op aanvaller Fabian Serrarens, die naar beneden werd getrokken in het zestienmetergebied. "De VAR had moeten ingrijpen."

"De scheidsrechter keek tegen de voorzijde van Serrarens aan en kon dus niet waarnemen wat er aan de rugzijde gebeurde", aldus Van Egmond tegenover De Gelderlander. En dus had Lindhout aan de bel moeten trekken. "In dit geval was het duidelijk: er had een strafschop gegeven moeten worden."

Dat was ook de lezing van De Graafschap-trainer Henk de Jong na het duel. "Als bij Vitesse - Heerenveen de 3-1 wordt omgedraaid in 2-2, dan is dit ook een penalty. In Engeland niet, maar in Nederland wel", vond de trainer van De Superboeren, die denkt dat het commentaar van Dick Advocaat van de laatste weken heeft meegeholpen in die keuze. De ervaren trainer van FC Utrecht vond het overigens géén strafschop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen