De Jong over kritiek: "Bal over 30 meter niet per se beter"

18 februari 2019, 13:12

Frenkie de Jong denkt zeker dat hij nog meer passes in de diepte kan geven, maar stelt ook dat hij al vaker diep speelt dan wellicht wordt geconstateerd. Hij gaat in op de kritiek die de laatste werken enigszins opkomt, dat zijn passes vaak niet langer zijn dan over twintig meter. "Ik denk dat ik wat dieper kan kijken af en toe, zeker weten, maar het is niet per definitie beter om een bal over dertig meter te geven in plaats van tien meter."

Dat vertelt hij tegenover Ajax Life over die kritiek. "Ik geef zeker meer korte passes dan lange passes en moet mijn lange ballen verbeteren en dieper kijken, maar het is onzin dat een bal over 30 meter beter is dan een bal over 5 of 10 meter", vindt De Jong. "Het ligt eraan wat er ontstaat na die bal, niet hoe het eruitziet."

Tegen Real Madrid zou De Jong wat onzichtbaarder zijn geweest dan normaal, volgens de critici. Ook daar kon de middenvelder zich niet helemaal in vinden toen hij de statistieken bekeek. "Mijn passingspercentage, hoeveel ballen ik vooruit speelde, dribbels. Dat zag er gewoon goed uit. Ik zeg niet dat ik heel goed heb gespeeld, maar onzichtbaar?", aldus De Jong. "Het is prettig als je een compliment krijgt en kritiek mag ook geuit worden, maar ja. Het is een beetje een gevoelsdingetje, het hangt ervan af hoe je naar een wedstrijd kijkt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen