De Leeuw: "Dan maar eens een bal én de man het stadion uit"

18 februari 2019, 12:09

FC Emmen had minimaal een punt moeten pakken tegen Excelsior, vindt Michael de Leeuw. Na zijn doelpunt verspeelde Emmen de voorsprong en bleef het met lege handen achter: 2-1. "We zijn soms nog te lief", oordeelt De Leeuw.

"We weten allemaal wat er in deze wedstrijd op het spel stond. We hadden Excelsior op vijf punten achterstand kunnen zetten. Als je dan 1-0 voor komt, moet je minimaal een punt pakken", zegt De Leeuw in het Dagblad van het Noorden. "In dat geval waren wij de morele winnaar geweest, omdat Excelsior niet dichterbij gekomen zou zijn. Maar de wedstrijd kantelde na die 1-0 veel te snel. We moeten op de bepalende momenten volwassener verdedigen. Dan maar eens een bal én de man het stadion uit."

Vlot na het doelpunt van de grieperige De Leeuw - zijn eerste in dienst van Emmen - haalde Dick Lukkien hem naar de kant. De Leeuw zat koud op de bank, of Emmen keek tegen een achterstand aan. De 2-1 viel nadat verdediger Nick Bakker geblesseerd op het middenveld bleef liggen. "De scheidsrechter had kunnen zien dat Nick niet ongeschonden uit dat duel was gekomen. Maar we moeten naar onszelf kijken. Er hadden ook jongens voor de bal kunnen gaan staan, zodat de vrije trap niet zo snel genomen had kunnen worden. Dit was te kinderlijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen