Uitblinker Unnerstall looft tactiek VVV ondanks verlies

18 februari 2019, 09:10   Bijgewerkt: 18 februari 2019, 09:21

VVV-Venlo verloor zaterdagavond met 3-0 bij AZ, toch was Lars Unnerstall een van de uitblinkers van de Limburgers. Het zei iets over de verhoudingen op het veld in Alkmaar, toch was de keeper tevreden over de tactiek. "Als we hier die drie goals niet zo makkelijk weggeven, dan kan het nog spannend worden want onze tactiek was goed."

Dat stelt de goalie tegenover De Limburger over het duel, waarin de Duitser een van de uitblinkers was. "NAC staat hier in het eigen strafschopgebied te verdedigen en krijgt toch vijf goals tegen. Andere ploegen krijgen er hier vier om de oren. Wij hadden ons voorgenomen AZ te verrassen door ze onder druk te zetten", legt hij uit. "Je kunt wel zeggen dat we in een ongewone opstelling speelden, maar we hebben hier de hele week op getraind. Soms moet je iets verrassends proberen. Ik blijf er bij: als we niet staan te pitten in de openingsfase, dan had het hier nog spannend kunnen worden."

Toch mocht VVV-Venlo ook de Duitse goalie dankbaar zijn dat de score niet verder uitliep in Alkmaar. "Guus Til feliciteert me na afloop en vraagt me waarom ik net tegen hen altijd zo goed speel, maar ik hou liever niets tegen en ga met 0-0 het veld af", legt hij uit. "Dan heb je tenminste nog een punt. Ik heb goede reddingen verricht ja, maar wel drie te weinig. Zo denk ik erover. Als we hier die drie goals niet zo makkelijk weggeven, dan kan het nog spannend worden want onze tactiek was goed.''

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen