Gisteren gemist: Keizer, Bosz én Rutten winnen, PSG en Juve blij

18 februari 2019, 00:30   Bijgewerkt: 17 februari 2019, 23:56

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 17 februari.

Opsteker voor Keizer: Sporting mede dankzij Dost langs Braga

Marcel Keizer heeft zondag een forse opsteker gehad in de Primeira Liga. Hoewel de Nederlandse coach nog ijzersterk begon in Lissabon, stond hij de laatste weken voorzichtig onder druk na tegenvallende prestaties in de competitie en ook in de Europa League werd verloren. Tegen concurrent Sporting Braga werd een heel ander gezicht getoond en overtuigend gewonnen (3-0), mede dankzij twee treffers van Bas Dost.

Leverkusen stoot door onder Bosz, late overwinning voor Rutten

Peter Bosz heeft zondagavond de vierde overwinning op rij geboekt in de Bundesliga. Na 1. FSV Mainz, Bayern München en VfL Wolfsburg moest ook Fortuna Düsseldorf eraan geloven: 2-0. Door de opnieuw overtuigende overwinning stijgt Bosz met zijn elftal naar de vijfde plaats. In België was er voor Fred Rutten ook goed nieuws: zijn ploeg pakte op bezoek bij Antwerp een cruciale zege in blessuretijd dankzij Yannick Bolasie.

Champagne kan koud bij Paris Saint-Germain en Juventus

Paris Saint-Germain kan zich gaan opmaken voor het Franse landskampioenschap. Na de nederlaag tegen Olympique Lyon van enkele weken geleden werd er gehoopt op meer spanning, maar desondanks werd de topper tegen Saint-Etienne zondagavond gewoon winnend afgesloten. Omdat Napoli voor de derde keer in vier Serie A-duels doelpuntloos gelijkspeelde, kan ook bij Juventus [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346166/napoli-scoort-weer-niet-en-kan-titel-zeker-vergeten-na-remise/,_blank,de champagne koud].

Feyenoord zet derde plaats op de tocht na verlies in noorden

Feyenoord heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie. Waar AZ gisteren eenvoudig won van VVV-Venlo (3-0) deed een eigen doelpunt van Sven van Beek de Rotterdammers vandaag de das om in het hoge noorden. Ajax won eerder op de dag [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346138/ajax-legt-pover-nac-na-rust-op-de-pijnbank-en-maakt-er-vijf/,_blank,eenvoudig] van NAC Breda, terwijl FC Utrecht [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346154/fc-utrecht-boekt-in-doetinchem-moeizaam-eerste-zege-van-2019/,_blank,ontsnapte] tegen De Graafschap. Onderin boekte Excelsior een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/291651/eredivisie-excelsior-fc-emmen/,_blank,cruciale overwinning]. 

Blessure Karsdorp bezorgt AS Roma problemen rechts achterin

Rick Karsdorp staat nog altijd buitenspel bij AS Roma met een spierblessure. De verdediger is, net als voor het Champions League-duel met FC Porto, om die reden buiten de selectie gelaten voor het treffen met Bologna in de Serie A. Justin Kluivert is wel gewoon van de partij.

Villarreal droogt Promes en Sevilla af en waarschuwt Keizer

Quincy Promes is met Sevilla zondagavond tegen een even harde als onverwachte nederlaag aangelopen. Op bezoek bij Villarreal werd de nummer vier van de Primera Division kansloos gelaten, dankzij treffers Álvaro González, Karl Toko Ekambi en Alfonso Pedraza. Zodoende profiteert Promes met zijn ploeg niet van het verlies van Real Madrid en is Marcel Keizer dubbel en dwars gewaarschuwd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen