Champagne kan koud bij PSG dankzij late treffer Mbappé

17 februari 2019, 23:06

Paris Saint-Germain kan zich gaan opmaken voor het Franse landskampioenschap. Na de nederlaag tegen Olympique Lyon van enkele weken geleden werd er gehoopt op meer spanning, maar desondanks werd de topper tegen Saint-Etienne zondagavond gewoon winnend afgesloten. Hoewel het minder overtuigend en eenvoudig ging dan het midweekse Champions League-duel met Manchester United, was een heerlijke volley van Kylian Mbappé genoeg voor de zwaarwegende driepunter (1-0).

Na de verrassende nederlaag tegen Lyon had de neutrale Franse kijker hoop dat er wellicht nog spanning zou komen in de titelstrijd. En nog altijd zonder Neymar en Edinson Cavani stond PSG geen makkelijke klus te wachten in eigen huis tegen de nummer vijf van de Ligue 1: wellicht bood dat kansen op meer spanning. Maar waar nummer twee Lille eerder dit weekend wel punten morste, gebeurde PSG dat niet.

Lang leek het daar overigens wel op uit te draaien, maar zoals zo vaak dit seizoen stond Mbappé op. Na een slechte uittrap van Stéphane Ruffier kwam de bal voor de voeten van Daniel Alves. Hij stuurde de Franse aanvaller de diepte in, die vervolgens met een heerlijke volley onberispelijk raakschot een kwartier voor tijd. Het was zijn 24ste treffer in 29ste optreden dit seizoen, niet voor niets staat hij bovenaan de Franse topscorerslijst. Opvallend vaak maakt hij namens PSG het beslissende doelpunt. 

Door de winst is de straatlengte voorsprong van de Thomas Tuchel en zijn formatie terug. Met twee duels minder te spelen is de voorsprong op Lille al liefst twaalf punten. Waar men na de zege van Lyon en blessureperikelen bij PSG wellicht hoopte op extra spanning in de Ligue 1, kan in Parijs de Champagne alvast koud worden gezet. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen