Napoli scoort weer niet en kan titel zeker vergeten na remise

17 februari 2019, 22:33

Napoli kan alle titelambities die het nog enigszins had definitief in de ijskast zetten. Nadat de club eerder deze week clubicoon Marek Hamsik verkocht aan het Chinese Dalian Yifang, liet de ploeg van Carlo Ancelotti wederom punten liggen in de Serie A. In duel met het stugge Torino kwamen beide ploegen niet tot scoren (0-0).

Het betekende voor Napoli het derde puntverlies in de laatste vier Serie A-duels. Ook tegen AC Milan en Fiorentina kwam Ancelotti's formatie niet tot scoren en werd er doelpuntloos gelijkgespeeld. En dat mag een klein wonder heten, aangezien oud-Ajacied Arek Milik voor de pauze diverse kansen kreeg namens de thuisploeg.

Omdat het scoren ook in het tweede bedrijf niet lukte, kwamen Dries Mertens en Simone Verdi in de ploeg voor José Callejón en Fabian Ruiz. Ook met de Belg in de ploeg lukte het Napoli niet om het doel te vinden, al was Lorenzo Insigne wel akelig dichtbij. Zijn poging raakte de kruising, maar belandde niet in het doel. Het is zeker niet de eerste keer dat Napoli het aluminium raakt dit Serie A-seizoen.

Mede daardoor is de titelstrijd in Italië wel beslist. Niet alleen werd aanvoerder Hamsik, wiens rol mede door blessureleed overigens wel een stuk minder groot was dan in voorgaande jaren, dus verkocht. Ook is het gat met Juventus opgelopen naar inmiddels dertien (!) punten. De Oude Dame liet tot dusver slechts zes punten liggen in de 24 duels in de Serie A: dat gat is dus niet meer te overbruggen.

Ancelotti, die zag dat een rode kaart voor Allan - twee keer geel - in de slotminuten nog werd teruggedraaid door de VAR omdat de Braziliaan de overtreding niet maakte maar iemand Kevin Malcuit wel - zal met zijn elftal vooral boven de ploegen uit Milaan moeten blijven. Er is nog wat speling richting Internazionale en AC Milan, maar de voorsprong neemt gestaag af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen