Rutten opgelucht na gelukkige zege: "De eerste stap is gezet"

17 februari 2019, 21:48

Fred Rutten boekte zondag een uiterst belangrijke overwinning op Antwerp, maar eenvoudig ging het niet in de Jupiler Pro League. Pas in blessuretijd sloeg de ploeg van de Nederlandse coach toe via Yannick Bolasie en dus kon de coach niet anders dan erkennen dat het vooral een gelukkige winst was. "Een verdiende zege kan ik dit in alle objectiviteit niet noemen."

Dat zei hij tegenover Sporza. "De wedstrijd was eigenlijk op alle vlakken in evenwicht, het aantal kansen ook. In het verleden hebben we zulke duels vaak in het slot nog onverdiend verloren. Nu pakken we eindelijk eens de zege en daar zijn we heel erg blij mee."

En dus zat het Anderlecht een keer mee en dat is prettig voor Rutten. "Antwerp was beter in de eerste helft, maar wij waren beter in de tweede. Wat ik wel vaststelde is dat we Antwerp in het begin van de partij onze wil konden opleggen, maar dat we dat initiatief na een kwartier domineren zomaar weer weggaven", aldus Rutten.

Desondanks sloeg de coach een belangrijke slag door met 0-1 te winnen bij het lastige Antwerp. Een mooie stap richting de play-offs. "Vanaf het begin van mijn opdracht hier wist ik dat we een lange weg gingen afleggen richting de play-offs. De eerste stap daarvan is gezet."

Lees ook: Leverkusen stoot door onder Bosz

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen