Giggs looft samenwerking met Van Gaal: "Briljante leraar voor mij"

Giggs looft samenwerking met Van Gaal: "Briljante leraar voor mij"

17 februari 2019 – Ryan Giggs is nooit in beeld geweest om de nieuwe manager te worden van Manchester United. De oud-profvoetballer was eerder assistent van Louis van Gaal bij die club en momenteel bondscoach van Wales, maar is na het ontslag van José Mourinho niet benaderd door The Red Devils. De enige die het wel ooit geopperd heeft, is Van Gaal zelf.

Dat vertelt Giggs tegenover The Guardian. "Van Gaal zei destijds: 'ik ben hier drie jaar manager en dan neemt Ryan het over' tegen het management", vertelde de legende. "Niemand anders heeft me ooit beloftes gedaan. Toen ik gestopt was met voetballen was ik niet klaar om hier coach te zijn. Maar nadat ik met Louis had gewerkt, was ik meer dan voorbereid. Bij United heeft het niet gewerkt, maar Louis was wel briljant voor mij als leraar."

De huidige bondscoach van Wales hoopt dat Ole Gunnar Solskjær, die vooralsnog tijdelijk het stokje overneemt van José Mourinho en het goed doet, definitief het vertrouwen krijgt van de club. "Waarom zou je iemand die de club goed kent, de lach terugbrengt op de gezichten en de fans weer voor zich heeft gewonnen, niet aanstellen?", vraagt Giggs zich hardop af.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021

  3. donderdag 15 april 2021