Leverkusen stoot door onder Bosz, late zege voor Rutten

17 februari 2019, 19:57   Bijgewerkt: 17 februari 2019, 23:17

Peter Bosz heeft zondagavond de vierde overwinning op rij geboekt in de Bundesliga. Na 1. FSV Mainz, Bayern München en VfL Wolfsburg moest ook Fortuna Düsseldorf eraan geloven: 2-0. Door de opnieuw overtuigende overwinning stijgt Bosz met zijn elftal naar de vijfde plaats. In België was er voor Fred Rutten ook goed nieuws: zijn ploeg pakte op bezoek bij Antwerp een cruciale zege in blessuretijd dankzij Yannick Bolasie.

Helemaal vlekkeloos verloopt de invoering van het spel van Bosz bij Bayer Leverkusen overigens nog niet: het eerste competitieduel ging (onterecht) verloren, er volgde een uitschakeling in de Duitse beker en afgelopen week werd er gelijkgespeeld in de eerste knock-outronde van de Europa League tegen Krasnodar. Maar de hand van de Nederlandse coach is meer dan te zien, want net als in eerdere duels speelde Bayer zeer aanvallend.

In de eerste helft verstuurde Bayer liefst 518 passes en dat is een record in de Bundesliga van dit seizoen. Ook had de ploeg ruim 75% (!) balbezit tegen Fortuna Düsseldorf, dat na een moeilijke seizoensstart wel een goede indruk maakte. Dus kon de 1-0 niet uitblijven, ondanks dat Karim Bellarabi geblesseerd uitviel. Een prachtige voorzet van Kevin Volland werd na een kleine twintig minuten binnengewerkt door Kai Havertz.

Ook de tweede treffer kwam tot stand dankzij een bal van de vleugel. Een weggewerkte bal werd vanuit de zijkant van het veld op doel geschoten: keeper Lukas Hrádecky pareerde de bal maar half en stootte hem naar de zijkant. Daar stond Leon Bailey zeer goed opgesteld en gleed na ruim een uur voetballen de beslissende treffer binnen uit de rebound.

Door de zege pakt Bosz de vierde overwinning in zijn eerste vijf duels in de Bundesliga, met overtuigende doelcijfers (elf voor, drie tegen) en gaat zo ongetwijfeld met een goed gevoel de return met Krasnodar in.

Antwerp FC - Anderlecht 0-1

Ook voor Fred Rutten viel er iets te juichen. De Nederlander heeft het zo lastig met Anderlecht en leek ook op bezoek bij het lastige Antwerp weer niet te winnen. De uitgesproken ambitie om de play-offs te komen, wordt door de paarswitten vooralsnog geen kracht bijgezet. De ploeg van Rutten, met Zakaria Bakkali en Sven Kums in de basis, kon maar weinig forceren.

Hoewel de thuisploeg, met uitzondering van het eerste half uur, werd teruggedrongen door Rutten's formatie, wilden beide ploegen liever niet verliezen dan winnen. Even leek er zelfs een late strafschop te komen voor Antwerp, maar na ingrijpen van de VAR werd een penalty omgezet in een gele kaart voor aanvaller Lamkel Ze. Waar de coach zich ongetwijfeld al had neergelegd bij een remise werd hij in de tweede minuut van de extra tijd gered door winteraanwinst Yannick Bolasie. Hij zorgde voor de cruciale overwinning, waardoor Anderlecht weer bij de eerste zes ploegen van België staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen