Advocaat heel blij met overwinning bij 'zeer lastig' De Graafschap

17 februari 2019, 19:34

Dick Advocaat was zeer content met de overwinning die FC Utrecht zondagmiddag boekte op bezoek bij De Graafschap. Hoewel het zeker niet hoogstaand was wat de Domstedelingen lieten zien, was de ervaren trainer tevreden. "Een terechte overwinning, tegen een heel moeilijk te bespelen ploeg." 

Dat was de analyse van de oefenmeester tegenover FOX Sports. "De eerste helft was De Graafschap beter. Ze waren fanatiek, opportunistisch. Thuis zijn ze sowieso heel gevaarlijk, met heel veel strijd. Maar in de tweede helft waren wij de betere ploeg", vond Advocaat.

Dat er veel kritiek was op het behoudende spel van FC Utrecht, vond hij niet per se terecht. "We wisten dat dit een hele lastige wedstrijd was. In balbezit was het voor de rust niet goed van ons en De Graafschap speelde veelvuldig de lange bal. Daar is het heel moeilijk tegen voetballen. Maar in de tweede helft gingen we de wedstrijd dicteren."

In de slotfase ontsnapte FC Utrecht bovendien aan een penalty tegen, toen verdediger Timo Letschert invaller Fabian Serrarens naar de grond trok in het zestienmetergebied. "Ik vind het geen penalty. De scheidsrechter floot een hele goede wedstrijd", knipoogde Advocaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen