Utrecht boekt in Doetinchem moeizaam eerste zege 2019

17 februari 2019, 18:40   Bijgewerkt: 17 februari 2019, 20:11

FC Utrecht heeft zondagmiddag op bezoek bij De Graafschap de eerste, zwaarbevochten, overwinning van 2019 geboekt. In een weinig spectaculair duel trok de ploeg van Dick Advocaat aan het langste eind en had het genoeg aan een rake penalty van Simon Gustafson (0-1). Hoogstaand was het in Doetinchem allerminst, waar ook De Superboeren wat kansjes kregen op een punt. 

Beide ploegen namen lang de tijd om de kat uit de boom te kijken. Utrecht zakte in en liet De Graafschap het spel maken, daarbij rekenend op snelle uitbraken van haar voorhoede. De Graafschap had zodoende veel de bal, maar speelde voorzichtig om geen risico te lopen op een snelle tegenaanval. Dat leidde tot een gezapig eerste half uur, waarin de grootste kans was voor Leeroy Owusu, die tegen David Jensen aan schoot.

De tweede helft was lange tijd van hetzelfde laken een pak. Geen van beide ploegen wilde echt het initiatief nemen en de foute passes stapelden zich over en weer op. Behoudens enkele uitbraken van FC Utrecht via Gyrano Kerk gebeurde er in aanvallend opzicht bovendien weinig. Dat veranderde zo'n twintig minuten voor tijd, toen Jean-Christophe Bahebeck binnen de lijnen werd gebracht. De Fransman zorgde direct voor dreiging door Kerk alleen voor de keeper te zetten, maar de rappe aanvaller schoot net naast.

Het had zelfs nog reden tot klagen toen Fabian Serrarens door Timo Letschert in de zestien werd neergelegd. Blom vond het ditmaal echter niet zwaar genoeg voor een penalty en ook de VAR greep niet in. Zo bleef het bij 0-1 en kon De Graafschap niet profiteren van de nederlaag van NAC Breda bij Ajax. Voor FC Utrecht en Advocaat is er de eerste zege van het kalenderjaar, nadat vorige week tegen PSV de reeks nederlagen al was gestopt. Wat dat betreft kan de weg weer omhoog worden ingezet door de Domstedelingen.  

Opstellingen en beoordelingen*:

De Graafschap: Hidde Jurjus 6; Leeroy Owusu 5, Bart Straalman 5.5, Ted van de Pavert 5.5, Jordy Tutuarima 6; Javier Vet 5.5, Youssef El Jebli 5, Azor Matusiwa 5; Furdjel Narsingh 5.5 (67. Darryl van Mieghem 5), Charlison Benschop 6.5, Delano Burgzorg 5.5 (67. Fabian Serrarens 5)

FC Utrecht: David Jensen 6; Sean Klaiber 5.5, Timo Letschert 5.5, Willem Janssen 6, Nicolas Gavory 5.5; Joris van Overeem 5.5, Sander van de Streek 6, Simon Gustafson 6, Othman Boussaid 5, Michiel Kramer 5 (67. Jean-Christophe Bahebeck 6.5), Gyrano Kerk 6.5

Man of the match: Gyrano Kerk

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen