Van Bronckhorst boos: "Moet iedereen zichzelf aanrekenen"

17 februari 2019, 17:40

Giovanni van Bronckhorst was keihard voor zijn ploeg na de ontluisterende 1-0 nederlaag op bezoek bij FC Groningen. Niet alleen pakte hij zijn elftal hard aan, ook keek de trainer van Feyenoord in de spiegel. "Dit was de slechtste wedstrijd onder mijn leiding", was zijn pijnlijke conclusies.

En daarmee werd de wisselvalligheid van de Rotterdammers nog maar eens onderstreept. Na de 6-2 zege op Ajax volgde de nederlaag bij Excelsior. Na de royale overwinning op De Graafschap volgde deze afgang in Groningen. Volgens Van Bronckhorst moet iedereen dit verlies zich aanrekenen. "Ikzelf misschien nog het meest. We moeten dit wel omkeren, anders maken we het onszelf heel moeilijk", zei de coach op het clubkanaal.

AZ staat inmiddels op twee punten van de Rotterdammers. "De komende twee maanden zal het anders moeten, anders zullen we nog verder wegzakken. Het wordt een drukke week, met wedstrijden tegen PSV, Ajax en FC Emmen. We zullen het in die wedstrijden anders moeten doen dan vandaag, moeten stappen maken. Daar gaan we nog meer energie in stoppen."

Waar het slordige verlies precies aan lag, durfde Van Bronckhorst niet direct te zeggen. "Er gingen meerdere dingen niet goed. We waren niet vast aan de bal, slordig en namen ook te veel risico met terugspeelballen. We zaten vanaf de eerste minuut niet in de wedstrijd en zijn er ook niet meer in gekomen", aldus de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen