Italiaanse Serie C-ploeg Pro Piancenza gaat met 20-0 (!) onderuit

17 februari 2019, 17:18

Een krankzinnig verhaal in de Serie C: hekkensluiter Pro Piancenza verloor zondagmiddag met 20-0 (!) op bezoek bij Cuneo. De reden voor die uitslag? De bezoekers kwamen met een elftal dat bestond uit zeven spelers op de proppen, met een negentienjarige trainer. Het ludieke verhaal heeft een minder leuke reden: de club kampt met grote financiële schulden.

Al maandenlang worden de rekeningen niet betaald door de voorzitter. Tegen Pro Vercelli staakte de volledige spelersgroep, wat een reglementaire 3-0 nederlaag betekende. Omdat er nog steeds niet betaald is, zijn de spelers een rechtszaak begonnen tegen de eigen club, met als inzet faillissement. In dat geval krijgen ze nog een deel van hun geld: op 11 maart is uitspraak in deze zaak.

Met zes jeugdspelers en een keeper stond het in de rust al liefst 16-0 voor de thuisploeg. In het tweede bedrijf heeft het zevental dus relatief goed stand gehouden. De Italiaanse bond gaat binnenkort besluiten of de ploeg wel of niet uit de competitie wordt gehaald: dat was gebeurd als ze wederom geen team op de been kregen. Dat lukte - voor zo ver je daarvan kan spreken - nog wel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen