Nuytinck en Udinese boeken late, maar cruciale zege op Chievo

Nuytinck en Udinese boeken late, maar cruciale zege op Chievo

17 februari 2019 – Udinese heeft zondagmiddag met pijn en moeite afgerekend met hekkensluiter Chievo. Met Bram Nuytinck in de basis, Marvin Zeegelaar als invaller en Hidde ter Avest op de bank bleef de nummer zestien lang doelpuntloos gelijk tegen de nummer laatst van de Serie A, maar vijf minuten voor tijd bood een strafschop - in twee instanties - uitkomst.

Udinese wisselde dit seizoen van trainer, waarbij Davide Nicola werd aangesteld als opvolger van Julia Velázquez. Heel veel effect sorteerde dat nog niet, want het bleef moeizaam gaan. Ook tegen Chievo, want zelfs toen er na ingrijpen een van de VAR een penalty werd toegekend vijf minuten voor tijd bij een 0-0 stand, ging die in eerste instantie mis. Lukasz Teodorczyk schoot de rebound echter binnen en bezorgde zijn ploeg de drie punten.

Die bleek extra belangrijk omdat nummer achttien Empoli onverwachts met ruime cijfers won van Sassuolo. Verder greep Genoa een de late zege tegen SS Lazio, mede dankzij een treffer van Antonio Sanabria, de opvolger voor de naar AC Milan vertrokken Krzysztof Piatek. Domenico Criscito werd echter matchwinner in de slotsecondes met de winnende goal.

Overige uitslagen:
Empoli - Sassuolo 3-0
Genoa - SS Lazio 2-1

gerelateerd